Chceme Zonky ještě více posilovat. V investicích proto budeme dál sázet už jen na Zonky Rentiéra

Přesně na tuto informaci jsem se ptal zde, zatím bez odpovědi, která by určitě všechny investory zajímala. Aktuálně totiž sám nevím, zda má smysl investovat další 2 měsíce do něčeho, co třeba nepůjde bez finanční ztráty později odprodat (kde máte garanci, že nebudou násobně zvednuty poplatky odůvodněné narůstajícími náklady udržováním již nefunkční platformy? - cestu si vždycky najdou).

Nedělejme si iluzi o tom, že platforma tu budu dalších 10 let. Samozřejmě dříve či později dojde k “vytěsnění/ukončení” i zbytku investorů, kteří aktuálně působí v roli užitečných, nechtěných idiotů.

Důvěra mezi investory a poskytující platformou se buduje dlouhodobě a je to velmi křehká věc. Zonky ji nyní brutálním způsobem narušila, takže nějaké “budoucí přísliby” bez aplikace do smluvních podmínek jsou jenom mlácení prázdné slámy. Moje představa by byla taková, že se nastaví a zasmluvní pravidla pro fungování po 1.11.2021 a v případě jejich budoucích změn by měl investor nárok, v případě nesouhlasu, na kompletní, bezpoplatkový odprodej celého svého portfolia. Tím bude garantováno, že případné změny (a ty přeci Zonky nechystá :wink: ) nebudou ze strany Zonky pouze jednostranně výhodné resp. garantuje investorům případný důstojný exit.

7 Likes