Nenašel, resp. vidím, že jste API dokumentaci upravovali, ale stále tam není to co potřebuji.
Předtím moje aplikace fungovala takto:
- Zavolala si metodu oauth/token kde jsem zaslal svůj username, password a scope: SCOPE_APP_WEB (toto již není možné)
- Získala si aktuální stav mé peněženky (users/me/wallet) - toto již viditelně také není možné. Tato metoda byla odebrána z API dokumentace
- Získala seznam dostupných půjček (GET loans/marketplace)
- Zainvestovala půjčky dle dostupných prostředků (POST marketplace/investment)
Díval jsem se na nové API, zkoušel autorizaci pomocí sdíleného ClientID a Secret. Tam se sice přihlásím, ale nedostanu potřebná práva na čtení peněženky (nemáte definovaný SCOPE, který by to umožňoval). Navíc chci, aby vše probíhalo automaticky, nikoliv abych musel každý den musel získávat autorizační kód.
Jestli dobře chápu, asi byste byli schopni vytvořit mi vlastní ClientId a ClientSecret, pak by platnost autorizačního kódu měla být neomezená. Nicméně si nejsem jistý, jestli lze ještě číst přes API stav peněženky. Pokud ne, tak mohu naslepo zkoušet investovat a čekat, kdy mi dojdou prostředky, ale to úplně nechci.
Pokud to co jsem dělal už není možné vůbec (a neexistuje alternativní nástroj na automatickou investici), tak pro mě Zonky pozbývá smyslu. Nechci se hlásit do appky a ztrácet čas investováním a k smrti mě to nudí.
Budu rád pokud tedy předáte programátorům nebo někomu, kdo mi dokáže pomoci nebo alespoň říct, že to co chci je úplně nereálné a já budu muset zamáčknout slzu a zahodit, co jsem si naprogramoval
Hezký večer a PSD2 zdar.
PS: bylo by fajn aktualizovat changelog v APIary. Celé API jste překopali, ale v seznamu změn o tom není ani zmíňka…
---------- Původní e-mail ----------
Od: Zebra-Iva via Zonky Forum zonky@discoursemail.com
Komu: klasp1@seznam.cz
Předmět: [Zonky Forum] Zonky - API a 2FA