Autoinvest - plánujete?

Dobrý den,

uvažujete nad autoinvestem?

Vzhledem k tomu, že u příběhů není často “příběh”, tak manuální způsob investování je zbytečně problematický.

Výsledné rozhodování o participaci je při absenci příběhu a často i když příběh je k dispozici ovlivněný ratingem, výší splátky, dobou splatnosti a např. druhem příjmu.

Zdravím.
Ušetřím Ivě čas, takže odpovím za ní, beztak toho má moc, ikdyž na mě myslí :smiley:
NE, autoinvest neplánujeme ! ! ! !
Za prvé to z hlediska legislativy není možné (což ani nevím proč) a za druhé máme rezervační systém, který funguje výýýborně (chcete-li investovat jednu půjčku měsíčně).
Za třetí máme Rentiéra (krásný název, chcete-li být Rentiér, pošlete nám 6 mil. a my Vám vyděláme 25 tisíc měsíčně před zdaněním) a tam to budete mít bez práce, budeme investovat za Vás, máme na to zákonnou vyjímku, která se nevztahuje na autoinvest.
Za další máme už spoustu autoinvestů třetích stran, které Vám i za poplatek rádi zainvestují. U těch placených čím víc dáte, tím víc půjček nachytáte :sweat_smile:
Pročtěte si toto forum, řešilo se tu právě to, aby se roboti zpomalili oproti ručnímu investování o dvě minuty captchou, jak to bylo dřív, protože přece: Zonky-lidé půjčují lidem, Zonky je o příbězích…

5 Likes

Zdravím, :smile: perfektně napsáno :smiley: osobně,když to vezmu za sebe,tak nemám problém proinvestovat 10k za víkend i podle toho, jak chci a přitom na trhu vidím relativně dost půjček,na které necílím => i investor s jinou strategií by si pravděpodobně vybral také :slight_smile: … až je mi potom líto,když peníze dojdou a já zjistím,že mám něco hezkého v rezervacích.

@Ershan : autoinvest na Zonky se jmenuje rentiér :smiley: , ale to je aspoň na mne moc velké auto :smiley: a ještě v moc velkým

A mě by zajímala ta legislativa. Je zajímavé, že jiné platformy s tím problém nemají. Tohle bych si rád nechal někdy vysvětlit.

Hezký den, důvodem proč Zonky ještě nemá autoinvest je především to, že jeho zavedení je velmi náročné a zdlouhavé. Vzhledem k tomu, že na nás dohlíží Česká národní banka, tak bychom potřebovali speciální licenci, jejíž získání je během na dlouhou trať. Zonky není investiční službou dle Zákona č. 256/2004 Sb. Zákon o podnikání na kapitálovém trhu. V jeho zavedení nám tak brání legislativní důvody.

Dominika