Zdravím, díky za informaci. Od doby spuštění rezervací se mi několik zajímavých půjček, o které bych asi na klasickém tržišti přišel, zachytilo, takže za mě ten systém docela funguje.
Nicméně od zvýšení podílu na 20 % jsem si všiml, že většina půjček čeká na plné zainvestování poměrně dlouho a často se vrací zpět na tržiště, vždy ale jen na malou chvíli, a poté se zase zobrazí, že investice jsou dostupné jen těm s rezervací. To není moc praktické, protože by pak člověk musel sedět na tržišti non-stop, aby do takové půjčky mohl investovat.
Předpokládám, že to je proto, že dost lidí si sice o rezervaci řekne, ale když se jim něco zarezervuje, tak o danou půjčku nemají zájem, nebo se ani neobtěžují se do aplikace podívat, a rezervace jim tam zbytečně sedí, dokud nevyprší 13 hodinová lhůta.
Zajímalo by mě, jestli je nějaký způsob, jak motivovat uživatele, aby o tom, jestli mají o rezervaci zájem, rozhodli co nejdříve, a aby půjčka, kterou odmítnou, nešla na tržiště, ale dalším v rezervační frontě.
Jednou cestou by asi bylo zkrátit rezervační dobu na méně než 13 hodin. Další pak umožnit notifikace v mobilní aplikaci ne jen dvakrát denně, ale pokaždé, když se danému uživateli něco rezervuje (s možností volby, jestli chce notifikace jen 2x denně, nebo pokaždé, aby to neotravovalo ty, co nemají zájem). Poté by každá odmítnutá rezervace mohla propadnout dalšímu v pořadí až do doby, než se vyčerpá těch 26 hodin standardní doby rezervací.
Nevím, jestli je to snadno technicky proveditelné, nebo jestli chystáte jiný způsob, jak motivovat uživatele, aby na rezervacích zbytečně neseděli, ale dali je k dispozici ostatním ve frontě, pokud o ně sami nemají zájem.
Díky za odpověď a ostatním za případné další komentáře k tématu!