Jenže problém je v tom, že můj filtr je a byl stále stejný. Před i po zavedení Rentiéra. Navíc můj filtr odfiltrovává pouze půjčky se splatností 5-7 let. Žádné odfiltrovávání půjček s nízkým nebo vysokým úrokem. A nabídka se prostě dramaticky zmenšila.
To si asi porad nerozumime. Ze byl filtr porad stejny je jasne, ale neni to problem. Diky tomu vime, ze se stalo neco mimo vase nastaveni. Ja se jen snazim podotknout, ze duvodem zmeny nemusi byt jen rentier, ale jsou v tom dalsi duvody. Napr. Iva na jinem miste fora potvrdila, ze doslo k prisnejsimu posuzovani pujcek 10,99%+ a je jich tim padem mnohem mene nebo si lide berou vice pujcky s delsi dobou splaceni, coz znamena, ze se u vas neobjevi. Navic kratka doba splatnosti je u lidi s robotama strasne pouplarni.
Obe strany tak snadno mohou mit pravdu. Vy mate pravdu, ze ve vasem filtru konci mene pujcek (mne se to stalo take) a Zonky ma pravdu, ze se navysil objem pujcenych penez i pocet pujcek. Ja jsem na to zareagoval jinou strategii v investovani. Vypnete si filtr a uvidite, kolik tam je denne novych pujcek.