@Wazowski Máte právdu, ale trochu mi to připomíná to o tom nasyceném vlkovi a stále živé koze Jsou na tržišti příležitosti k investování? Ano - to nejde popřít. Kdykoliv otevřu apku, příležitosti tam jsou, což oproti minulým měsícům je až nezvyk vidět.
ALE
Je ta nabídka taková, že by člověk utratil co měl a ještě třeba měl možnosti diversifikace a případně zajímavého zúročení?
Nooooo… to už bych tak duhově neviděl.
Když už Zonky tak nutně potřebuje investovat většinu půjčky samo pro sebe, tak by alespoň mohlo z toho zbytku dát spravedlivě něco i na tržiště a ne že všechno dají do rentiéra a rezervací.
Heh. Pročetl jsem diskuzi a je to k pousmání. Zonky jsem včera zřídil jako doplněk k mému portfoliu (chci zde investovat cca 5% z celkového koláče).
Pokud Zonky nezvládne během 6 ti měsíců dočasně zrušit možnost rezervace, nebo automatické pickování robotů z důvodu malé nabídky úvěrů (z diskuze jsem pochopil, že vše vyberou automatické investice či co)…aby se jednoduše dostalo na ty, co investují manuálně a tedy na ty co si to “vysedí” či investují ten čas. Nebo když zapnou aplikaci - tak je podle mě firma Zonky málo pružná. Kecy o Covidu si nechte do vitrínky na doma . Covid tu za měsíc bude rok v kuse a Vaše reakce je nula. Dočasně pozastavit rezervace apod… a dělat jen manuální investice je záležitost v aplikaci max na týden spíš tak na odpoledne. Nebo například přestat posílat upozornění, když se stejně do ničeho investovat nedá dřív než zapnu telefon, je záležitost také na týden nebo také na jedno dopoledne…
Jak říkám. Na to že je firma “jednoduchá” a “online”, tak je pružná jak náš státní aparát. ten má taky doběh než začne reagovat 1 rok plus.
No nic. Počkám tejden, dva, jestli se Zonky rozhejbou. A zas to zruším. Ztráta času. Za mě negativní hodnocení. Nejde mi ani o to, že nejde investovat, to pochopím, ale vidím jak je management nefunkční. 11 měsíců nebo 6, nebo 3 nebo jak dlouho máte malou nabídku úvěrů je dost dlouhá doba některé věci pozastavit. PRUŽNĚ REAGOVAT.
Palec dolů.
A ještě mě irituje jedna věc. Dělám ve zpracovatelském průmyslu a jeden vstupní materiál byl nejprve jeden měsíc hůře dostupný a nyní 2 měsíce už není vůbec = našli jsme (museli jsme) jiného dodavatele. Opravdu nemohu zákazníkům říkat “je Covid” snad se to na jaře zlepší… jak jsem četl reakce Zonky nahoře. Slovo NEJDE neexistuje. Regaovat na situaci jde vždycky nějak. Obzvlášť když jde o Váš byznys. Minimálně by jste jako firma měli vymyslet náhradní řešení a nečekat až se to zlepší… Viz můj komentář nahoře.
Off Topic - Aj ten lowcost brooker Degiro, s kterým jsem mimochodem více méně spokojen, když bylo rozbitý kvůli hoaxu GME - Gamestop, tak reagovalo tuším za 3 dny. Naopak když se podívám do ČR, tak Fio Brooker není lowcost (10x vyšší poplatky) a je to středověk jak Zonky. Aplikace - prostředí stejné snad 15 let A nebo ten blešák “Burza cenných papírů Praha” (pár titulů a z toho od roku 2000 50% v bankrotu ).
Dělejte něco ze sebou plíz
Ono je to právě naopak. Rezervace jsou ruční investice. Ale tím, že nedávají nic na tržiště, úplně odřízli roboty. Ano, situace na trhu se mění, ale proč to má pocítit jedna skupina investorů a jiná ne? Při procentuálním rozdělení mezi jednotlivé typy investování (rentiér, rezervace, tržiště) by se změna trhu promítla všude stejně a spravedlivě. Ale Zonky se v tichosti rozhodlo, že bude diskriminovat.
Ano, zřejmě máte pravdu. Díky za komentář Ještě jsem se pořádně nedopídil kdo (co) ty nabídky tak rychle pickuje, nebo se možná nevyjadřuju úplně správně. Není to až zas tak podstatné (myslím). Trápí mě stejný problém jako Vás a všechny výše uvedené. Zonky jsem zřídil abych investoval a ne abych trávil hodiny a zjišťoval kde je problém. Na manegment Zonky útočím právě z důvodu toho, že když investuji do akcií, tak se právě managmentem zabývám. Zonky jako akciová společnost by byla pro mne neinvestovatelná, když její hlavní účel - investice - nefunguje několik měsíců a řešení je “Počkat až se situace zlepší”
To jako případný akcionář nechcete slyšet. Stejně jako zákazník. … 14 dní a pak je zruším (doufám tak rychle jak jsem je založil). Dokážete si představit jejich rychlost reakce kdyby se něco pokazilo ve vedení? Stejná jako nyní? Vtipálci.
O den později…
Byť jsem se v prvním příspěvku nevyjádřil úplně přesně ( alnoinzo - díky za opravu), tak stejně nefungují ani rezervace. Nebo tedy fungují, ale zase jen pro ty, co jsou na Zonky déle. Protože je asi velkej traffic. Budu tedy s dvojkou na účtě (testovací částka) čekat do aleluja než někdo předemnou rozpučuje po dvou stovkách půl koule. To chceš.
Týý vole… (s prominutím). Tak proč sakra managment nezastaví nové registrace? Doporučuji najít vlákno “nefungující rezervace” to už začlo v srpnu. Si dělají srandu ne? Ježiši to je firma toto zas
Gud lak. Zonky
Ještě update po 19 ti dnech. Zasekl jsem se na mrtvém bodě. Na Zonky mi peníze jen leží a už se asi týden ani nepřihlašuji (dnes jsem heslo resetoval, protože už jsem jej dokonce zapomněl). Ale proto nepíši. Píši hlavně pro to, že dnes už se mě Zonky prostřednictvím e-mailu ptalo, kde je problém proč neinvestuji - to berou jako humor nebo ten dotaz fakt myslí seriózně?
Já teda rezervace nevyužívám (malá částka) ale normálně lidem rezervace chodí v počtu i několik denně. Tedy by měly i vám. Zde nejsou žádné priority ale fronty. Fronty jsou vytvořeny pro každý rating a rozsah doby splácení. Jeden investor může stát ve více frontách podle toho jak má nastaveny parametry pro rezervace. Každá nová půjčka vytvoří zásobník a do něj se nasype z konkrétní fronty část investorů, kteří mají dost peněz v peněžence. Po přijetí nebo odmítnutí rezervace nebo vypršení času se přesouvají na konec fronty. Tak nějak jsem pochopil, že to funguje, možná to bude i trochu jinak. Ono to Zonkyho vysvětlení je poněkud hůře srozumitelné. Na tomto místě by bylo hezké, kdyby Zonky ty fronty nějak graficky ukázalo, kde v nich investor stojí. Člověk by si pak udělal jakousi představu, kdy tak asi přijde na řadu. Nicméně dříve či později musí dojít na každého. V měsíčním reportu pak přijde statistika využití rezervací, tedy kolik jich bylo nabídnuto a kolik využito.
Musím říct, že poslední měsíc je to s rezervacemi i počtem příležitosí docela dobré. Ve srovnání se začátkem roku téměř raketový boost
Jojo. Obzvlášť super jsou rezervace 2,79% na 10 let. To je doslova terno…
tak ty na tržišti budou vždycky a bude jich pravděpodobně více, než těch pro investory atraktivnějších, jestli na ně budete reagovat, to už je otázka vaší strategie
Svou strategii i důvody k ní jsem tu již jednou popsal. Již jen vybírám a může za to z velké části to zpropadeně “nastavené zrcadlo” s podporou robotů…
Jsem jediný, pro koho je to posledních pár dnů velký špatný? Poslední měsíc to bylo parádní, jak už tu někdo psal, ale teď jako když utne. Jen koukám na to, jak mi chodí peníze z půjček a nemůžu je nikam investovat.
@Milan.P jj… posledních 14 dní to je bída s nouzí… :-/ jsem to s tou pochvalou zakřiknul před tím měsícem a půl…
Jsem si řikal, všichni remcáme, když něco neni… tak jsem chtěl taky postnout, když něco je, aby to nebylo jen o negativismu… no… a už to zase neni …
Roboti za nic nemůžou. Mám Robo Zonky zapnutého prakticky nepřetržitě a jeho výkonnost je max 200 Kč / den. Rezervace nic. Za poslední týden mi zůstatek v peněžence narostl na 14000. Takže nemá význam posílat tam nové peníze. Předpokládám, že cílem Zonky je, aby se všichni stali rentiéry a nemohli tak ovlivňovat své investice.
Asi máte právdu, protože samotného mě to napadlo - mám tak nějak středně-konzervativno-progresivně vybudované portfolio, ale ať se snažim sebevíc, tak přes 6% se nedostanu. A toho času, než jsem si portfolio vybudoval… a pak koukám, že rentiér má o pár desetin méně (až na můj vkus to hodně lítá - nechápu, ale pořád někde mezi 5.2-5.9) … a já si řekl, ty jo… nebylo by lepší to naluftovat tam? Stejně je to poslední dobou marné. Dřív jsem si Robozonky pustil tak na týden, abych neměl v peněžence nakumulovaný kumuly a pak jsem to zase vzal do teplejch a rozhazoval růčo… teď už nefunguje nic… Takže možná máte pravdu a možná to bude jako s tím věčně propíraným očkováním - můžete mít jakýkoliv názor, můžete být proti, nemusí se vám to líbit… ale za nějakou dobu vám možná nic jiného prostě nezbyde… Takže… sejdeme se u Rentiéra…
Dá se prosím někde dohledat počet půjček na Zonky (aspoň dle měsíců)? Zajímalo by mě, jak koreluje počet nových půjček s (ne)možností investovat.
Můžete se podívat na archiv všech půjček, ke stažení na stránce risku, nebo přímo zde. Jenže je aktualizovaný jen jednou za měsíc, to znamená že zatím tam budou asi jen půjčky za květen a na červen si budete muset ještě chvíli počkat.
Další problém je, že tam uvádí jen počet investorů, ale už se nedozvíte, kolik z nich je “manuálních” a kolik investuje přes Rentiéra. To je asi hlavní kámen úrazu v posledních týdnech - když se podívám na půjčky z poslední doby, tak některé mají stovky investorů, ale drtivá většina je Rentiér, a manuálních investorů je tam často jen pár desítek.
Díky za odpověď, i když mne tedy moc nepotěšila. Ale zase nechápu, proč by dělali novou aplikaci, když by měli v plánu takovým způsobem protežovat rentiéra. Na druhou stranu, půjček teď musí být IMHO dostatek, když se svět pomalu začíná vracet k „normálu", takže někam ty půjčky „mizet" musí.