Dobrý den, Martine,
ad zůstatek: menší zpoždění? To jste mě fakt pobavil. Máte bod
ad dashboard: nezlobte se na mě, ale děláte z lidí pitomce, kteří nevědí co chtějí. miluju firmy, které si myslí, že ví mnohem líp než já, co vlastně chci. já vím z čeho jste živí, z mých investorských poplatků, tak mě proboha nechte investovat a nebuďte aktivní tam, kde to není potřeba … a ano, i když mi 100x ukážete obrazovku s Rentiérem o kterém vím, že je k prdu, tak si ho nepořídím i když ho uvidím po 101x. A i když mi 100x ukážete informaci o mé půjčce, tu půjčku to už lepší prostě neudělá. chápu, že chcete propagovat svoje produkty, ale na to máte sociální sítě, reklamy v TV, informační emaily apod. Lidi, kteří si ale vaší appku nainstalují už v ní potřebují dělat konkrétní věci a minimálně v případě investorů je jasné co to je a musí to být hlavně rychlé a jednoduché. Dejte tedy někam do nastavení možnost, aby si investor, který investuje velké částky které vás živí mohl sám rozhodnout, že prostě ten další balast vidět nechce. Nástrojů jak ho jinak oslovit máte, myslím, až dost.
ad půjčka: ano, myslím tu v základním přehledu, ten problém jsem měl už v Alpha verzi, vždy dostanu jen ten chybový kód, ale měl jsem za to, že je to jen nedodělané jako dlaždice Rentiér.
ad chyby z alpha verze: nemám čas to teď úplně procházet do detailu tak napíšu to, co určitě vidím i teď, ale bude tam toho určitě víc, neměl jsem úplně čas proklikávat všechno:
- v inv. dashboardu po rozkliku Vyděláno od začátku nemá položka ztraceno mínus před číslem. proč? přeci se to číslo odečítá a nepřičítá
- klik na problematické investice - čislo aktuálně po splatnosti neodpovídá tomu, co vidím po rozkliku těch aktuálně po splatnosti, protože po tom rozkliku z nějakého důvodu zobrazujete i půjčky odprodané. ty ale nemají být mezi problematickými, že?
- stále u mnoha pohledů vidím ty hodnoty N/A u mnoha položek
- proč v grafu Jak mi lidé splácí vidím u října, listopadu i prosince nějaké pohyby v plusových hodnotách? vy už dnes predikujete něco, co ještě nenastalo?
- v mnoha místech, kde je víc informací, než ukáže displej nejsou optické posuvníky, to že jsou za rohem, nebo níže nějaké další položky uživatel objeví vlastně jen omylem
- zrušte a sjednoťte tu schýzu s tou Délkou splácení, kde se to někde ukazuje v rocích, někde v měsících
- ty zkratky krajů vymyslel kdo? to je na metál. proč používáte něco, co se nikde jinde v ČR nepoužívá?
- proč jsou v detailu půjček některé hodnoty dublované a některé jako třeba celkový počet splátek tam nejsou vůbec? Podle mě je naprostá zbytečnost ten údaj počet splátek. Jednak to je matoucí, protože na první pohled není jasné, zda se jedná o počet celkových splátek, nebo těch splacených, dvanak pochybuju, že nějakého investora zajímá, kolik splátek už někdo splatil. důležité zkrátka je kolik z kolika měsíců chybí.
- k tomu předchozímu ještě - proč u nových investic je pojem Délka splácení spjat s počtem splátek ale u mých investic je to Počet splacených splátek?
- v detailu konkrétních mých půjček, kde mám participaci bych přeskládal ty záložky v pořadí Detail půjčky, Splátkový kalendář, Historie půjčky a Seznam investorů bych dal až nakonec. Opravdu si nedokážu představit investora, který potřebuji mít Seznam investorů na druhé pozici … na to někdo fakt kouká? Kvůli čemu?
- v investicích podle výnosu nejsou viditelné ty oranžové proužky, chápu, že problematických mám asi málo, ale opticky na první pohled to vypadá, že nemám žádné. Také bych využil tu osu grafu tak, že bych třeba při kliknutí na tu konkrétní osu v bublině zobrazil číselné hodnoty půjček v pořádku, problematický a splacených. to se totiž nemám šanci napříč úrokovými sazbami nikde dozvědět a tady je na to ideální místo
- možná bych u vodorovných os u grafů Jak mi lidé splácí a Očekávané splátky nějak zvýraznil aktuální měsíc u prvního, a den u druhého grafu, ať uživatel na první pohled vidí kde aktuálně je
- u Jak mi lidé splácí bych možná odlišil barevně jinak ty osy Skutečně zaplaceno a Zaplacené úroky. Jak jsou obě oranžové, tak se to místy téměř kryje a ta přerušovaná čára u Zaplacených úroků tomu optickému odlišení nepomůže
- UI už raději asi moc komentovat nebudu, že zkrátka tohle neumíte asi nemá cenu komentovat, když sami nejste dostatečně sebekritičtí. Nepřehledné, ploché, plýtvá se místem, atd. atd. To tu opakují snad všichni bez výjimky. Tady bych měl asi 101 nápadů jak to vylepšit a zpřehlednit, některé prvky přesunout na lepším místo apod., ale něco mi říká že vás v tomto ohledu názor lidí co tu appku potřebují mít několik hodin denně puštěnou a pracovat s ní nezajímá. Dokud u vás bude převládat názor, že je důležitější mrkající žirafa (nebo co to je) při spuštění, než ovladatelnost aplikace, tak je to marný. Tohle totiž vypadá jako když někdo dostal jediné zadání “milý programátore, tady máš 153 údajů z databáze a prostě je nějak všechny zobraz. je jedno jak, hlavně aby tam všechny byly”.