Chceme Zonky ještě více posilovat. V investicích proto budeme dál sázet už jen na Zonky Rentiéra

@Dominika-Zonky @Honza-Zonky a dalsi, mohu poprosit o odpoved na (asi nejen pro me) velmi dulezity dotaz? Jak mam zmenit registrovany ucet, abyste me od 1.listopadu neodstrihli uplne?

1 Like

Proč si myslíte, že by měli měnit názor. Pro Zonky jsou (a byli) investoři vždy pouze marketingové lákadlo pro dlužníky - jinak přítěží.
Teď se nás konečně zbaví a budou moct fungovat jako HomeCredit2.
Skupina PPF vždy uměla vytěsňovat drobné akcionáře (mne vyhnali už ze 4 druhů investic).

1 Like

Dobrý den, @mares.matej,

peníze je možné převést z manuálního investora do Rentiéra kdykoliv. Stačí v peněžence zvolit Vybrat → Rentiér účet. Nad automatickým zasíláním vrácených prostředků do Rentiéra se zamyslíme.

Dominika

1 Like

Dobrý den, @petrn74, jak jsem již zmiňovala výše, u stáváních investic se nic nemění. Investoři si mohou nechat doběhnout své portfolio a realizovat související výnosy. Proto není důvod participace prodat, protože poběží pořád podle stejných podmínek a ty neplánujeme měnit. Dominika

2 Likes

Jeste se mi libi informace z oficialni zpravy, ze Rentier rostl 3x vice nez manual. A proc asi? Proc jsme my investori nesypali do pujcek dalsi penize? Mno asi proto, ze nebylo do ceho investovat. A proc nebyly pujcky? Protoze Rentier. Takze je to jako kdyz misto vody jsme zacali prodavat limonadu a svete div se, objem prodavane limonady proti vode byl nekolikanasobny! :rofl:

A ted si trochu zavestim. V listopadu se skokove zmeni pomer mezi rentierem a manualnim investovanim. A myslim, ze ten skok bude v cislech opravdu brutalni. To bude dalsi potvrzeni spravneho kroku proc pokracovat s Rentierem. :stuck_out_tongue_closed_eyes: :crazy_face: :stuck_out_tongue_winking_eye:

9 Likes

Bylo by mozne toto doplnit do me smlouvy, prosim?

1 Like

Pri vsi ucte k tomu, co pisete, myslim, ze spousta investoru ma po vcerejsim oznameni problem verit tomu, ze Zonky svuj slib dodrzi a nebude v budoucnu opet menit podminky v neprospech investoru. Takze ano, duvod zde je, a to ztrata duvery.

3 Likes

Dobrý den, @jdobry, Rentiér investuje napříč všemi úrokovými sazbami. Konkrétní rozložení portfolia naleznete zde: https://zonky.cz/rentier/caste-dotazy/#do-ceho-investuji. Dominika

Souhlasim, postupne to tam presunuji

Dobrý den, @pia, máte pravdu, po 1. 11. 2021 bude možné zasílat prostředky pouze na registrovaný bankovní účet. Změnit ho ale samozřejmě lze. Stačí napsat žádost o změnu na email: info@zonky.cz, kde stačí uvést staré číslo účtu, nové číslo účtu a z nového účtu zaslat ověřovací platbu 1 Kč. Účet Vám poté změníme. Dominika

Dobrý den, @TsaSum108, sekundární tržiště bude k 1. 11. 2021 pro produkt Zonky Investor uzavřeno. Nicméně i nadále budete mít možnost prodat Vaše participace. V případě zájmu o odprodej participace z Vaší strany, budeme participace odkupovat přímo my. Dominika

Dobrý den Dominiko,
moc děkuji za upřesnění
přeji hezký den
Thuringer

Dne st 1. 9. 2021 18:27 uživatel Dominika-Zonky via Zonky Forum <zonky@discoursemail.com> napsal:

1 Like

Já si nejsem jistý, že jsme byli přítěží. Když se podívám na poměr vyděláno/strženo, tak z výdělku od počátku fungování Zonky (tzn. včetně malých poplatků) si Zonky strhlo přesně 15,7% ze všech vydělaných peněz. Není to sice zázrak, ale zase ne až tak úplně málo. Já se ale znovu zeptám:

!!! DOMINIKO !!! HONZO !!!

Poprosil bych o zodpovězení možná naivního dotazu. Jelikož nechci po dobu cca osmi let používat v telefonu zbytečnou aplikaci Zonky jen k tomu, abych si cca 4x měsíčně odesílal z peněženky navrácené peníze, neuvažujete o automatizovaném odesílání třeba v časovém intervalu, či po dosažení nějaké definované hodnoty? Myslím, že bych určitě nebyl jediný, kdo to ocení. A myslím, že nám něco takového silně dlužíte. Děkuji za odpověď.

6 Likes

Prosím, co s těmi zesplatněními půjčkami, ať si ten zbytek co sem tam nechal a nejde prodat strčí do špic. Hlavně ať jsem odsud pryč mega zklamání a to byly plány jak to sem budu sypat.
cca rok a půl investování nejvíc sem měl nějakých 1450 půjček cca 250k portfolio rozprodáno včera :frowning:
Suma sumárum za tu dobu co jsem investoval 10k v plusu + z toho daň

4 Likes

Dekuji, skoda ze tuto informaci nevedeli na vasi infolince

Takze jinak receno 2% rentier portfolia jsou “investovane” na urok 2.99% s investorskym poplatkem 2.9%. Takze kdyz se nic nepokazi, je to “investice” s vynosem 0.09%. To je spatny i jako vtip.
Co je to za “investici”, kdyz ani v nejlepsim pripade nemuze prinest zadny zisk. A fakt, ze je to “jen” 2% portfolia na tom nic nemeni!

Bylo by fajné, kdyby člověk mohl napsat, do mého rentiera s poplatkm 2,9% neinvestujte do půjšek 2,99% a 3,99%, a zbytek ať funguje tak jak funguje.
Za další by bylo dobré možnost měnit výši rentiéra - přidání funguje, ale odebrání jen části (odprodání jen části portfolia) neexistuje.

Dominko, jenze Vy jste mi vzali moznost prodat participace, prinutili jste ne realizovat ztratu, jendate z pozice sily. Prinutili, protoze muj zamer nebyl drzet je deset let ale nakladat s nim dle MEHO uvazeni a podat je ve chvili kdy JA budu CHTIT. To neni totez jako byt donucen je prodat z duvodu ze za 2 mesice to uz nepujde a tim padem prodelat to co jsem zatim vydelal. Opakovane na Vas apeluji umoznete prodej bez poplatku na sekundarnim trhu, nebo pordluzte funkcnost sekundaru do koce roku 2022. odpovezte mi prosim. Dekuji P.

1 Like

Podle výše uvedených informací bude možné participace prodávat i po 1.11., odkoupí je přímo Zonky.

Ano, ale neřekli za jakých podmínek a neřekli že odkoupí vše. Takže je to jako hod mincí. Odkoupí neodkoupí, zastejných podmínek nebo možná ne. Jako profesionálním přístupem se to úplně nazvat nedá, ale je to pochopitelné, manuály už jako zákazníky potřebovat nebudou, proč se o ně starat.

2 Likes