Chceme Zonky ještě více posilovat. V investicích proto budeme dál sázet už jen na Zonky Rentiéra

hahahahaha! :smiley: to jenom dokazuje, jak nadčasové ty hry jsou! :smiley:

Souhlas, já bych jim to první kousnutí asi i odpustil, nebo bych pro něj měl pochopení… kdyby opravdu neházeli kosti psům, kdy po tom kousnutí téměř nic nezbylo…

2 Likes

:smiley: pobavilo… ale pořád věřím, že jsou v pépéefce lidi, oproti kterým je Jirka malý pán. A pamatuji si, kolik času trávili přípravou expanze do Reichu a do Španěl… a pak nic…
Slovy klasika: Rozkaz zněl jasně…

1 Like

Z pozice PPF chápu rozhodnutí o zrušení individuálních investic - ziskovost individuálních investorů byla vyšší než ziskovost PPF a osobně jsem obdobné rozhodnutí čekal dříve, nerozumím ale stylu oznámení tohoto rozhodnutí - investoři, byli jste dobří na začátku, teď už máme ovečky, pomocí kterých se MY PPF staneme rentiéry, vás pionýry už nepotřebujeme, prodejte co chcete za 2 měsíce, pokud to neuděláte, tak koupíme vaše participace za podmínek, které vám později nadiktujeme. Nerozumím proč by se měly podmínky pro prodej investic v listopadu měnit, když je stejně každému jasné, že už dnes je Zonky pravděpodobně největší hráč na sekundárním trhu. Připadám si jako někde na Ukrajině, nebo někde ještě více na východ, kam asi PPF svým stylem jednání patří.

3 Likes

Co říká na toto zrušení Zonek - zpusobem de facto poškozujícím drohné investory - dohledový orgán - tedy ČNB?

7 Likes

Pojdme se spojit a podat podnet, kdo v tomto smeru muze neco podniknout?

3 Likes

Dobrý den, opravdu byste měli zrušit poplatek za prodej participací které jsou drženy do jednoho roku. Byl zaveden aby bylo údajně zabráněno spekulacím, to teď již nedává smysl. Naopak je to cesta, jak vyřešit lidi, kteří nechtějí žít v nejistotě ohledně budoucnosti svých investic a těm kteří chtějí by se otevřelo více příležitostí, a Zonky by to nic nestálo.

5 Likes

S kolegame v praci sme sa zhodli ze to je posledna kapka a dalsie investicie presunieme na bondster kde je stejne urok vyhodnejsi + cesky startup.

Tak teda zbohom, 3 % Rentier si strcte za klobuk

1 Like

Fakt vám všem dává rentiér jenom 3%? :thinking: Mně to aktuálně ukazuje 5.26… což není pořád žádná sláva a míň, než jsem si byl schopný manuálně vyklikat… ale… pořád je to víc než co tady všichni hlásají.
Rentiéra tímto neobhajuji, jenom se ptám :slight_smile:

Rentiér by efektivně měl vynášet 2,59 %. Řešilo se to tady.

Líbí se mi jak měla včera ještě Dominika trochu snahu něco napsat, popřípadě obhájit, ale velmi rychle zjistila, že nemá žádný pádný argument :smiley:
Ale na druhou stranu, ona určitě za to co se děje nemůže a jakožto investorská spojka přijde brzy o práci protože nebudou investoři…

6 Likes

Nemoznost jednorazove odprodat vsechny participace bez poplatku beru jako zradu.

5 Likes

Tohle fakt ne. To mě FAKT naštvalo. Jdu prodat všech svých 525 půjček. Sbohem.

1 Like

Mluvila jsem s infolinkou a týpek se to snažil obhajovat jako že mají spoustu rentiérů a jsou spokojení a že je tam veliký výnos 3.05% (já jsem měla něco přes 6% a to jsem šla docela konzervativně), tak jsem mu poděkovala a popřála hodně štěstí…

Mimochodem nevíte někdo, jak dlouho trvá převod do Monety? Zadala jsem převod většiny už včera okolo šesté odpoledne a stále nic nepřišlo… A dneska ještě zbývající částku po prodeji zbytků a prostě stále nic. Už mám každopádně prodané všechno a jdu jinam, na Zonky se už nevrátím ani kdyby rozhodnutí změnili, asi dám primárně Mintos a doplním to Bondsterem v CZK.

1 Like

Já třeba používám Bondster, ale u zonky jsme i přes to zůstal a jsme zatím spokojen víc s Bondsterem sice u investování si musí člověk hlídat více věci, ale zatím vše platí jak mají a výnos je úplně jinde. A o Investownu si musím víc načíst :smiley: a zonky tímto krokem pro mě končí

1 Like

Pokud dlužníci budou splácet, je možné, že předpokládané rizikové náklady ve výši 1,41% budou ve skutečnosti nižší, tím se Vám zvýší výnosnost. Proto je možné, že máte v současné době výnosnost, kterou jste uvedl.

Veliký výnos 3.05% … Teď jsem se tak od srdce zasmál, až mě chytnul žlučník a zablokovala se mi čelist v maximální poloze otevřeno.
Na infolince byl asi nějakej brigádník, kterej dnes nenastoupil do školy…
Pokud se prostředky odesílají po 17.-18. hodině, dojdou až za dva dny. V tomto konkrétním případě tedy zítra.

2 Likes

Investoři se teď rozdělí na dvě skupiny - jedna začne své portfolio odprodávat, druhá nasype do peněženky další peníze a bude na sekundáru nakupovat, poté nechá půjčky dobíhat a dál vydělávat. Na sekundárním trhu se to již projevuje.

3 Likes

A jaký to má mít smysl? Prostě je investoři nezajímají a končí s nimi. Točí se v tom obrovské prachy a investor jim nevynese tolik jako když si to sami zainvestují nebo když použijí peníze Rentiéra, kterýmu nasypou jen pár kaček, aby se neřeklo.
Prostě tato platforma už nemá smysl a je z nich klasická banka. Proč na ně tedy plýtvat energií? Prostě přejděte jinam jako většina z nás, vyřešeno…

3 Likes