Testování nové mobilní aplikace (BETA verze)

Dobrý den, pár postřehů z letmého testování (aplikace pro Android):

• nastavení filtrů: chvíli mi trvalo, než jsem přišel na to, jak filtr editovat, neškodilo by přidat vysvětlení, že se na něm musí podržet prst

• oproti některým diskutujícím se mi líbí možnost vidět zároveň primární i sekundární tržiště, to je dobrý nápad

• rezervace jsou poměrně hodně předělané, trochu mi uniká smysl, proč si nastavovat různé filtry, podle mého názoru to bylo v předchozí aplikaci vyřešené dostatečně, stručně a přehledně, ale možná se pletu a něco mi uniká

• nastavení filtru u sekundárního trhu: “velikost nabídnutého podílu” začíná na 200 Kč, ale občas se objevují participace, co jsou již částečně splacené a zůstatková cena je nižší než 200 Kč. Pokud se tím myslí původní velikost investice, tak to je podle mě zbytečné nastavení: mě jako investora zajímá za kolik to kupuji, ne za kolik to koupil někdo přede mnou

• přístup do peněženky je pomalý, ale to bylo i v předchozí aplikaci

• ty karty “stabilita vašeho výnosu” a “sleva z poplatku” v záhlaví Přehledu investora jsou zbytečně velké, stačily by poloviční

1 Like

Stále jsem nenašel informaci v peněžence, kolik jsem si poslal na účet.

Mam to same, ale to pomale prihlaseni uz jsem vzal za standard. Prihlaseni je ve stare i nove aplikaci opravdu pomale.

Peněženky se zasekly včera- úterý 22.9.v 10 hodin. Dnes 23.9.2020 6:00 stále problém trvá.

Ja jsem na tom uplne stejne, Dashboard ve webove aplikace ukazuje posledni aktualizaci 22.9.2020 v 10:00, ted 23. pred 10h.

Spíš jsem myslel, že nevidím v peněžence, kolik jsem už poslal ze svého účtu k investování, rád bych viděl, že už jsem poslal třeba XY tisíc.

Nevidím víc než kolik je zainvestováno, kolik blokováno atd. ale myslím, že je důležité vidět to kolik jsem do zonky nalil ze svého(čistého), protože vydělané peníze hned zase investuji a přesto chci vidět kolik bylo posláno na Zonky ode mne. Díky vývojářům, že to tam dají.

4 Likes

jo, to tam chci taky zpátky. (píšu proto, aby si Zonky u tohohle přání mohlo udělat čárku.)

taky se přidávám, takže +1

Pořád si skrývám swipem doprava omylem na tržišti půjčky. Neví někdo jak se vrátit? Nikde jsem nenašel. Díky.

Já si je sice skrývám záměrně, ale ze zvědavosti by mě taky zajímalo, jak je vrátit.

Jsem na tom stejně. Nová apka má určitě spoustu vylepšení oproti staré verzi, a pořád spoustu nedostatků zmiňovaných již ostatními. Bohužel má jednu zásadní chybu, není použitelná k investování. Přesvědčila další lidi použít robota a ostatní investory tím úplně odřízla. Nemyslím si ,že snem většiny investorů je celý den sledovat Zonky, aby zainvestoval do tři půjček po 200 Kč. Takže se nám tady objevila barevná klikací apka s větším objemem dat k nahlížení. A teď by to chtělo něco jednoduššího, praktického a svižného pro investování a prodej participací.

3 Likes

S robotem máte pravdu i člověk, který robota nikdy nechtěl teď nad tím opravdu uvažuje

Dobrý den,
včera jsem si zobrazil “peněženku” a na ůvodní stránce byl graf asi zobrazující obsah peněženky během měsíce. Na ose “y” byl rozsach “0-3K”, ale na ose x jsem viděl datumy v tomto pořadí “16.9 ; 8.9 ; 21.9”. Když jsem “šoupal” prstem po grafu tak to začalo 1.9 pak jsem se dostal na 16.9 nasledovalo 8.9 atd. Datumy se měnily podle toho aby to odpovídalo ose “x”.

Řekl jsem si, když je tu ten update, dám tomu šanci, když mi přistála další rezervace. A koukám ono zmizela i funkce “Přijmout vše” a “Odmítnout vše”. To jsem byl jediný, kdo ta tlačítka používal? Všichni ostatní uživatelé to probírají po jedné?
Chápu, každý to používá jinak, každý tam chce vidět něco jiného. Nelépe “všechno přehledně na jedné obrazovce”. Ale jak vypadá uživatel, který má používat tohle? Jaké má preference, co je pro něj důležité?

Jde o mobilní aplikaci - měla by být jednoduchá. Překvapením je získání více informací než přes web. po 2 týdnech používání jsem si ale zvykl a mohu hodnotit. Celkově se mi nový aplikace líbí ale chce dotáhnout

VELKÝ PROBLÉM

1. Nejde nainstalovat na 2 zařízení (používám tel. a tablet). Při instalaci na tablet chce ověření pomocí kliknutí na odkaz, který přijde SMS do telefonu
  2. nenašel jsem zprávy (informace o ton kdy se kdo zpozdil s platbou, vyléčil …)
  3. velké plus je možnost prohlédnut si historii splácení, bohužel jen 7 záznamů. další se vždy srolují zpět. To bych rád viděl i na webu

Možnosti k zlepšení

1. graf zobrazující investice podle výnosových kategorií mi nedává smysl. je to vhodný nástroj k úpravě portfolia, tak potřebuju hlavně vidět kolik v jednotlivé kategorii mám aktuálně zainvestováno. V aplikaci je ale vidět porovnání, kolik mi bylo v dané kategorii vráceno (nevím k čemu mi tato informace je)
  2. propojení investic a půjček do jedné aplikace/přihlášení

Dobrý den,

k té 1) - je třeba si link přeposlat mezi zařízeními a kliknout na něj v tabletu, ze kterého požadavek na ověření vzešel. Jsme si vědomi, že to není zrovna nejelegantnější řešení, máme v plánu to dále vylepšovat, např. pomocí načtení QR kódu, apod.

ad 2) zprávy chceme nejprve celkově vylepšit ve webové verzi, aby to nebyl proud informací, které se nedají ani vyfiltrovat. Následně je zapracujeme do aplikace už v nové podobě.

Hezký den
MArtin

Dobrý den,

nastavil jsem si notifikace, ale mám zásadní problém. Jsou velice hlasité a hlasitost se nedá nijak ovlivnit. Nereagují na hlasitost systému, ani na “Vibrate” a “Silent” mode. Když zakážu zvuk úplně, Zonky jsou stále velmi hlasité.

Můj telefon je OnePlus 5 (Build number: ONEPLUS A5000_24_200601), Android 10.0.0.
Byl bych rád, když by se tento problém vyřešil.

Děkuji,
Medvěd.

Dobrý den,

právě jsme vydali novou verzi aplikace pro uživatele se systémem iOS i Android. K aktualizaci se vám v zařízení nabídne během noci, případně zítřejšího dopoledne.

Věnovali jsme se hlavně poptávkovému formuláři půjčky, nicméně připravili jsme i pár změn pro vás, investory. Upravili jsme čas automatického zamčení aplikace na 5 minut, takže nebude již v tomto limitu nutné při každém zamčení telefonu zadávat PIN. Změnili jsme také pořadí záložek v detailu půjčky a přidali základní přehled Rentiéra.

Také jsme opravili následující chyby na Androidu:

• chodí notifikace při vypnutém nastavení
  • filtrování krajů (objevovaly se půjčky z jiných, než filtrovaných)
  • v grafu disponibilních zůstatků peněženky byly přehozené datumy
  • graf disponibilních zůstatků peněženky vykazoval první den v měsíci chybu
  • špatné hodnoty v záložce Historie půjčky
  • chybné skloňování v Přehledu investora
  • chybné stavy u neschváleného investora

A na systému iOS:

• graf disponibilních zůstatků peněženky vykazoval první den v měsíci chybu
  • při swipe na tržišti se ukazovala jiná než výchozí částka k investování
  • nefunkční odkaz Jak rezervace fungují
  • chybné stavy u neschváleného investora
1 Like

Martine,

Mě jako investora by zajímal aspoň jeden opravdu velmi dobrý důvod, proč jste v detailu půjčky sice posunuli seznam investorů o něco dál, ale stále má podle vás větší důležitost, než informace o vymáhání půjčky?
Jak často Vy jako investor koukáte na to, kolik se toho změnilo v seznamu investorů?

Mimochodem, když už jsme u toho vymáhání půjčky, dokázali byste nějak opticky někde zvýraznit, že tam je nový záznam, aby investor nemusel stále dokola ty půjčky procházet jednu po druhé, aby nakonec zjistil, že se u 90% z nich nového nestalo?

4 Likes

To je zbytečné. Ohledně zvýraznění změn u problematických půjček jsem psal na forum nejméně 3x. Zbytečné…

3 Likes