Chceme Zonky ještě více posilovat. V investicích proto budeme dál sázet už jen na Zonky Rentiéra

Já dneska všechno prodal, necelých 100 investic. Do listopadu bych nestihl stejně nakoupit potřebné množství aby portfolio bylo bezpečné. To co udělali je super i pro lidi co tam mají jen pár půjček. Kupovat už nebudou moci, tak buď jen prodat s poplatkem nebo čekat až jim třeba za 7 let z těch dvaceti půjček 5 zesplatni :-)) Tragédie Zonky.

2 Likes

Radek2: jak dlouho trvalo, než se to prodalo? Protože tohle fakt nemá smysl, radši nějaká ztráta teď než riskovat v budoucnu víc. Navíc mi to vydělalo víc, než by byly poplatky za prodej, takže bych stejně zůstala v plusu. A taky toho nemám zase tak moc, na “bezpečné portfolio” se za dva měsíce nedostanu a Rentiera prostě odmítám.

Prodávalo se to hned

Tak to je dobrá legrace.
Zonky Rentier, jako nevýdělečnou službu, jsem chtěl zrušit a přeposlat peníze do manuálního investování, chtěl jsem mít lepší kontrolu do čeho investuji své peníze a za druhé lepší %. A šup. Zonky mě převezlo.
Rentier nebude nic pro mě pujčovat automaticky na 2,99%, kde se platí poplatek 2,9% je strkání penez někam bez záruky návtatu a výdělku. To ostatní rozložení do vyšších % je jen, aby se neřeklo, že investor nic nedostane.

4 Likes

Kdyz nepujde manualne investovat do participaci, tak to logicky plati i pro sekundarni trh.

V době, kdy inflace stoupá ke 3 % a lze předpokládat růst úroků i na spořicích účtech, Zonky chrlí půjčky s úrokem 3 % (či poněkud nesolidně baťovsky 2,99 %). To nedává smysl a tak jsem docela rád, že končím, přesouvám se jinam a budu už jen vybírat peníze.

4 Likes

Z platformy, kde jsem si mohl za rozumný poplatek vybrat svou investiční strategii (rizikovost, dobu půjčování, obor,…), se stane monolitický požírač poloviny úrokové míry. Tak gratuluji tvůrcům, jim se to zřejmě vyplatí, ale já zhodnocovat peníze pod inflaci nechci. Takže se s vámi - jako řada dalších - postupně rozloučím. Tak na viděnou na nějaké jiné platformě, konkurence naštěstí existuje. :wink:

2 Likes

Tesim se, az se zase objevi novinarsky clanek o tom, ze neni uplne jasne, proc Cesi nevnimaji PPF pozitivne. :sweat_smile:

4 Likes

Abby: Já se díval na Bondster - česká alternativa k Mintosu, P2B půjčky, v dost dalších věcech mi přijde podobný jako původní Zonky.

1 Like

Ale toto mohly Zonky dělat i chytře: zainvestovat půjčku z vlastního hodně rychle, nabídnout ji pak virtuálně na tržišti, vybrat peníze od investorů na participaci na půjčce, a zbytek nechat investovaný “ze svého”. Když se chce, tak to jde. Zonkám se ale holt chce co nejmíň práce a co nejvíc penízků pro sebe, no…

1 Like

Tak to moje investování pěkně rychle skončilo. Jsem nový investor (od července 2021) a tak jsem teď nejvíc naštvaný, že mě krásně zaregistrovali a to přitom museli vědět, že bude hoooodně brzo konec. Takže já nemám, abych nepřišel o peníze, jinou možnost než minimálně rok čekat, a pak se toho snad zbavit :frowning: Hrůza!!!

5 Likes

Tak asi po 2h sem prodal asi 250 participaci, vše nad 5 let. No apka už se sekala, 2x spadla. Pevne nervy pratele😄 doufám že se najdou odvážní a zazalujou je za klamavou reklamu, zmarenou investici atd. Jako přiznat že 2 roky to už plánuji poslat do kopru, to klobouček, vybírejte ať aspoň rychle zchudnou smejdi

1 Like

Ahoj Abby, jukni na vlákno na fóru - dneska se tady založilo :wink: Ať to směřujeme tam… asi to řeší více lidí :wink:

1 Like

Ale takhle to vlastně dělá, ne? Nebo žiju v iluzi? S tím rozdílem, že nečeká, co zbyde, ale koláče si kousne jako první - což je vlastně taky pochopitelné, protože lukrativní půjčky by se udaly celé mezi investory… míra kousnutí tady byla už hodně probírána :slight_smile:

Už tam jsem, děkuju :slight_smile:

Bohužel nežiju v Německu, i když by asi nebylo od věci se přestěhovat :slight_smile: Ale díky za tip, možná do budoucna…

Děkuji, taky na to koukám. A ještě na Mintos a rozhoduji se aktuálně mezi těmito dvěma a Mintos mi přijde možná o něco lepší… Kdyžtak prosím víc v tom novém vlákně.

Principál: Stejně byste to neuhádli. Přijede sám Karel Infeld Zonky!

Všichni: Ne! To není možný! No tohle! Vážně?

Principál: Přijede teď ve dvě vlakem z Plzně.

Vypich: Zonky, tak já si zahraju se samotným Zonky.

Vogeltanz: A kolik za to chce?

Principál: To víte, zadarmo to nebude. Každej mu dáme polovinu ze svýho dílu. To by mu mělo stačit.

Vlasta: Tak hrajeme jenom za polovic?

Principál: Za polovic. Ale když vezmete v úvahu, že bude vyprodáno, tak je ta polovička docela slušnej peníz.

Vypich: To je pravda. A potom: vždyť si zahrajeme se samotným Zonky. S ním by člověk rád hrál možná i zadarmo.

Principál: Taky ta inflace. Ta inflace, to taky něco stojí.

Vlasta: To je pravda.

Principál: A na to právě praskne druhá půlka těch vašich honorářů.

Vypich: Počkej, to znamená, že…

Principál: Ano, Karle, to znamená, že se ti splní ten tvůj sen hrát se Zonky zadarmo.

(PS: Cimrman to vedel uz tehdy)

6 Likes

Jo, ale ďábel je skryt v detailu. Zonky by vydělalo vždy - na našich poplatcích. Ale to, že si začalo kousat jako první, byla první známka toho že maximalizace zisku bude mít přednost před udržením konceptu a že my jdeme na druhou kolej (která se dnes ukázala jako slepá).

1 Like

Když máš rozjetej byznys a pokrýváš to vlasními financemi, nepotřebuješ investory.
Investoři jsou finanční zátěž.

1 Like